Contact

Om lid te worden van een schietvereniging heb je GEEN “wapenvergunning” (verlof tot voorhanden hebben van een vuurwapen) nodig.

Om lid te worden moet je het aanvraagformulier “Lidmaatschap SV Mercurius ‘75” volledig invullen. Daarnaast dient het aanvraag formulier VOG ingevuld te worden.

Het aanvraag formulier VOG dient u in de gemeente waar u woont in te leveren.

(Zie de betreffende formulieren op onze website) Alle formulieren lever je daarna in bij het bestuur.

Het bestuur beoordeelt de aanvraag (ballotage) en na acceptatie word je aangemeld bij de KNSA. Van de KNSA krijg je een licentie om te mogen schieten in verenigingsverband.

Totdat je de KNSA licentie hebt en dus officieel lid bent van de schietvereniging mag je onder begeleiding trainen met een luchtdruk geweer of pistool en maximaal 3 keer schieten met een vuurwapen (klein kaliber).

Tijdens de aspirant trainingen wordt er gekeken of je zelfstandig de baan op kan. Munitie om je schietoefeningen te doen kun je zolang je nog geen “verlof” hebt alleen kopen bij de vereniging, schiet je niet al de gekochte munitie op dan moet je deze na afloop weer inleveren bij de griffier.In het eerste jaar van lidmaatschap is het niet mogelijk om zelf een “verlof tot voorhanden hebben van een vuurwapen.” aan te vragen en kun je alleen schieten met verenigingswapens.

Op de baan behoort iedere schutter zich aan bepaalde regels te houden. Dat geldt dus ook voor alle aspirant-leden. Deze regels zijn er natuurlijk niet voor niets, want we gaan immers met vuurwapens om.

Onzorgvuldig gedrag op de schietbaan kunnen we niet toestaan.

Heeft u interesse om lid te worden van onze vereniging dan kunt u via onderstaand mailformulier contact met ons opnemen.

Wij kunnen u dan uitnodigen om geheel vrijblijvend eens kennis te komen maken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Maak uw keuze